Winkler Prins Studie

UNIEBOEK | HET SPECTRUM (2024)

11.380 Onderwerpen

103.795 Bezoekers

Studie Winkler Prins online, leeftijd 10+ (voortgezet onderwijs, maar ook groep 7 en 8 v.h. basisonderwijs) met ca. 11.500 ingangen. Helder en toegankelijk taalgebruik, maar nooit kinderachtig. Veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's. De onderwerpselectie is gebaseerd op de kerndoelen van het basisonderwijs die in 2006 zijn vastgesteld en elk jaar weer herijkt worden. De lengte van de teksten sluit aan bij het niveau van de jongeren. Voor jongere kinderen van de leeftijd 6+ is de Junior Winkler Prins meer geschikt.


De Winkler Prins Encyclopedie is de oudste Nederlandse encyclopedie. De eerste druk verscheen tussen 1870 en 1882. De schrijver was dominee Anthony Winkler Prins. De vijftien delen van de eerste druk schreef hij bijna helemaal zelf. Nieuwe drukken verschenen met regelmatige tussenpozen. De laatste papieren versie was de negende druk, 26 delen inclusief een wereldatlas, die verscheen tussen 1993 en 1995.

Nog steeds is de Winkler Prins online dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied. Een online kenniskit voor in de klas of thuis, en overal te benaderen. Maar ook: betrouwbaar en onafhankelijk. Het materiaal kent nu twee versies: Junior en Studie.

Toon meer

Definities en betekenissen van Winkler Prins Studie