Acetyl is het onderstelde radicaal van het azijnzuur en van de overige acetylverbindingen. Het bestaat, volgens Kolbe, uit metyl (C2H2) en koolstof, en volgens Gerhardt bevat het daarenboven zuurstof (C4H302). Zijne belangrijkste verbindingen zijn, volgens laatstgemelde theorie: aldehyd (C4H402), watervrij azijnzuur (acetylzuur, C8H6O6), en azijnzuur-hydraat (C4H40„). — Acetylbioxydamide (acetamide C4H5N02) ontstaat, wanneer men azijnzuur aethyloxyde met ammoniak behandelt. Het is vast, wit, kristalvormig, smelt bij 38° en kookt bij 221°.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk