noemt men opwekkende stoffen, die niet tot eigenlijk voedsel dienen, maar als toevoegsel bij spijzen of dranken gebruikt worden. Tot de specerijplanten behooren o. a. (zie plaat Specerijplanten): Caryophyllus aromaticus L. (kruidnagel, zie ald., fig. 1); Capsicum longum (zie ald., spaansche peper, fig. 2); Pimenta officinalis (zie ald., piment, fig. 3); Illicium anisatum (zie ald., steranijs, fig. 4); Myristica fragrans, nootmuskaat (zie ald.), fig. 5; Cinnamomum ceylanicum (zie ald.), kaneelboom, fig. 6; Elettaria Cardamomum (zie Kardamonen), fig. 7; Vanilla planifolia (zie ald.), vanielje, fig. 8; Zingiber officinale, Gember (zie ald.), fig. 9; Piper nigrum (zie ald1.), peper, fig. 10.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk