Gepubliceerd op 18-03-2021

Specerijen

betekenis & definitie

noemt men opwekkende stoffen, die niet tot eigenlijk voedsel dienen, maar als toevoegsel bij spijzen of dranken gebruikt worden. Tot de specerijplanten behooren o. a. (zie plaat Specerijplanten): Caryophyllus aromaticus L. (kruidnagel, zie ald., fig. 1); Capsicum longum (zie ald., spaansche peper, fig. 2); Pimenta officinalis (zie ald., piment, fig. 3); Illicium anisatum (zie ald., steranijs, fig. 4); Myristica fragrans, nootmuskaat (zie ald.), fig. 5; Cinnamomum ceylanicum (zie ald.), kaneelboom, fig. 6; Elettaria Cardamomum (zie Kardamonen), fig. 7; Vanilla planifolia (zie ald.), vanielje, fig. 8; Zingiber officinale, Gember (zie ald.), fig. 9; Piper nigrum (zie ald1.), peper, fig. 10.

< >