Tekstbureau Formule M

Goed leesbare tekst van tekstbureau Formule M

Gepubliceerd op 10-07-2015

Googleplus

betekenis & definitie

Googleplus is een social media platform vergelijkbaar met Facebook of Twitter. Het medium is bedoeld voor discussie, het delen van berichten, foto's, video's, links naar websites, het volgen van andere individuen en van groepen die bepaalde interesses met elkaar delen.

Googleplus is van groot belang voor de indexering van websites in de zoekmachine: het helpt bij een goede vindbaarheid van bedrijven.
Googleplus is vergelijkbaar met Facebook, maar eenvoudiger te benaderen. De overdaad aan intieme berichtgeving is minder op Googleplus en het medium is meer zakelijk ingesteld. Berichten ontvangen een G+ als iemand ze interessant vindt. Ook het delen van berichten met volgers die je zelf indeelt “kringen” is een optie. Die kringen maak je zelf aan. Denk aan een kring "familie", "kennissen" of een kring waarin verenigingsleden gegroepeerd zitten. Zo wordt doelgroepgericht zenden mogelijk. Het sociale media platform ziet eruit als dat van Facebook, maar werkt anders.
Op Googleplus geen "likes" of "retweets", zoals op Facebook of Twitter. Ook geen advertenties of andere reclame-uitingen, behalve als een bericht met dergelijke boodschappen is opgesteld.
Een sociale opstelling is wenselijk: doe mee aan de discussies, volg bepaalde groepen die passen bij de interesse, zoek aansluiting bij die groepen.
Groot voordeel van dit netwerk is de mogelijkheid om "hangouts" te organiseren. Net als op Skype kunnen mensen bij elkaar komen en met elkaar overleggen. Dat is bijvoorbeeld gemakkelijk voor afspraken met gelijkgestemden op afstand of tijdens je verblijf in het buitenland. Het enige wat nodig is, is een verbinding met Wifi op de plek van bestemming.
Googleplus kent verschillende platformen net als Facebook. Het is mogelijk een persoonlijke Googleplus pagina, een zakelijke Googleplus omgeving of een community op te zetten.