Sparen

Begrippen over sparen omschreven

Gepubliceerd op 17-08-2016

2016-08-17

Zakelijke spaarrekening

betekenis & definitie

Een zakelijk spaarrekening is een spaarrekening die niet op particuliere naam staat, maar op naam van een bedrijf of instelling. Een zakelijke spaarrekening is een manier voor een onderneming om geld achter de hand te hebben, in geval men dit onverhoeds nodig heeft.

Een zakelijke spaarrekening verschilt in wezen weinig van een reguliere, particuliere spaarrekening. Door geld te storten op een zakelijk spaarrekening, heeft men als onderneming geld beschikbaar voor onvoorziene kosten. Hoewel het verstandig is om als onderneming voor spaargeld te zorgen, heeft een zakelijk spaarrekening over het algemeen een zeer laag rendement. Voor sommige ondernemers kan het daarom gunstiger zijn om voor een andere manier van sparen te kiezen.

Bij een zakelijke spaarrekening moet men er teven op letten dat deze niet vrij is van roerende heffing. Dit houdt in dat men over de inkomsten die men verkrijgt als gevolg van de opbrengsten van de zakelijke spaarrekening belasting moet betalen. Hierdoor geldt voor veel onderneming dat de opbrengsten van de zakelijke spaarrekening enigszins te verwaarlozen zijn, waardoor het geen aantrekkelijk product is om spaargeld mee te laten groeien.