Valkhof festival betekenis & definitie

Het Valkhof festival is een jaarlijks festival in Nijmegen. Het Valkhof festival is onderdeel van de Vierdaagsefeesten of Zomerfeesten in Nijmegen en vindt plaats in het Valkhofpark. Gedurende de gehele Vierdaagsefeesten, zeven dagen lang, kan men het Valkhof festival bezoeken.

Het Valkhof festival, voorheen de-Affaire, wordt ieder jaar in de derde week van juli georganiseerd (tijdens de Vierdaagsefeesten). Als onderdeel van de Vierdaagsefeesten heeft het Valkhof festival een zeer gevarieerd aanbod aan optredens en activiteiten. Door de jaren heeft het Valkhof festival een verschillende hoeveelheid podia gehad op verschillende locaties. In 2016 werden er op vijf verschillenden plekken binnen het Valkhofpark activiteiten of optredens georganiseerd.

Hoewel het Valkhof festival met name plaatsvindt in het Valkhofpark in het centrum van Nijmegen, worden er ook optredens gegeven aan de andere kant van de Waal, op het strand van Lent. Het Valkhof festival werkt hiermee nauw samen. Om hier te komen kan men met een speciaal daarvoor bedoeld pontje de rivier vanaf beide kanten de rivier oversteken.

Het Valkhof festival heeft door de jaren heen een podium geboden aan diverse opkomende Nederlandse bands en artiesten. Enkele bekende Nederlandse namen die op het Valkhof festival hebben gestaan zijn onder andere De Staat, Go Back To The Zoo, C-mon & Kypski en De Jeugd van Tegenwoordig.