Richard Otten

Eigenaar van Blogs4Travel

Gepubliceerd op 14-08-2015

2015-08-14

Glamping

betekenis & definitie

Glamping is een samenvoeging van de woorden Camping en Glamour en beschrijft een bepaalde stijl van kamperen, waarbij een grote mate van luxe aanwezig is bij de accommodaties en voorzieningen waarbij er een groot verschil ontstaat met het traditionele kamperen

Glamping is als term vooral in de 21e eeuw bekend geworden onder toeristen en vakantiegangers die de luxe van een hotel willen combineren met de vrijheid en het avonturisme op een camping. De oorsprong van de term komt voort uit de safaris die in de 19e eeuw in Afrika werden gedaan. Veelal rijke reizigers konden het zich permiteren dat zij een luxe accommodatie en gevolg meenamen tijdens hun ontdekkingsreizen.

Glamping is een steeds meer een bekend woord geworden als het gaat om kampeervakanties. Verschillende bedrijven en websites proberen dan ook op deze trend in te spelen. Afgeleide termen zijn Boutiek Kamperen of Luxe kamperen.

Voorbeelden van accommodaties die vallen onder het glamping genre zijn: yurts, tipis, safaritenten, lodgetenten, boomhutten en drijvende hutten (cabins on water). Doordat de accommodaties beter en luxer zijn uitgerust is een glamping vakantie vaak gemiddeld duurder dan de traditionele kampeervakantie.