Camping wat is de definitie & betekenis

Een camping of kampeerterrein is een afgeschermde plek met voorzieningen waar vakantiegangers kunnen kamperen met een tent, vouwwagen, caravan, camper of in een mobile home

De camping bestaat vaak uit meerdere staanplaatsen die gescheiden zijn die vegetatie. Daarnaast zijn er op campings faciliteiten zoals een sanitairgebouw, receptiegebouw, campingwinkel, wasgelegenheid, animatiewerk / animatieteam en bar of restaurant aanwezig. Afhankelijk van de grootte en niveau van de camping zijn er meer of minder faciliteiten aanwezig.

Er zijn ook campings waarbij de faciliteiten minimaal zijn, zoals een boerencamping of een natuurcamping. Het tegenovergestelde bestaat ook, waarbij de camping qua grootte, serviceniveau en faciliteiten veel meer weg heeft van een vakantiepark of hotel.

Het kamperen is ontstaat vanuit de behoefte om de natuur op te zoeken en op een relatief eenvoudige manier een vakantie door te brengen. Daarbij is een camping vaak een gesitueerd op een bijzondere locatie, zoals een meer, zee, bos of een toeristische attractie.

Hierdoor werken campings in de vorige eeuw een populaire plek om de vakantie door te brengen, zeker voor Nederlands die bekend staan als een kampeervolk en er op uit trekken naar landen als Italië en Frankrijk.

De campingwereld is door de jaren heen steeds professioneler geworden. Zo zijn er partijen (Tour Operators) die zich toeleggen op het aanbieden van kampeervakanties en zijn veel campings inmiddels verenigd of aangesloten bij groepen, ketens of ze zijn vermeld in een overkoepelde gids of internetportaal.

In Nederland zijn veel campings aangesloten bij de brancheorganisatie RECRON die als belangenbehartiger voor de campingsector optreedt.

Meer weten?

Wil je meer weten over Camping? Neem dan via onderstaande button contact op met Richard Otten.

Neem contact op