Redactie Ensie

Parfum begrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-07-2016

2016-07-05

Ylang Ylang

betekenis & definitie

Ylang Ylang is de naam die wordt gebruikt voor de bloemen van de Cananga Odorata boom. Ylang Ylang zijn gele bloemen met lange, smalle bladeren. De naam is afkomstig uit het Maleisisch, en betekent zoiets als ‘bloem der bloemen’.

Ylang Ylang heeft een zeer bloemig, zachte en exotische geur. Vaak wordt de geur, die veelal ‘s nachts zeer intens door de bloemen wordt verspreid, een jasmijn-achtig karakter toegekend. Door dit unieke karakter van de geur, leent Ylang Ylang zich uitstekend als ingrediënt voor parfums. Hoewel Ylang Ylang een zeer uitgesproken geur heeft, is deze tevens erg zacht van aard, waardoor het makkelijk kan worden gecombineerd met geuren van andere bloemen.

Ylang Ylang groeit voornamelijk op de Filipijnen, Madagascar en de Comoro eilanen. De Cananga Odorata boom kan zeer groot worden, wel zes tot negen meter, waardoor een boom wel tot 30 kilo aan bloemen kan produceren. Voor één kilogram Ylang Ylang olie, die zowel kan worden gebruikt voor parfum als voor cosmetica, is ongeveer 400 kilogram aan bloesem nodig.