Drop (zoethout) - Lat. succus liquiritiae, het ingedikte sap van zoethout; het wordt voornamelijk in Spanje, Italië en Frankrijk door het uitkoken der fijngestampte wortels en het indampen van het afkooksel verkregen. Zoodra dit de behoorlijke dikte verkregen heeft, wordt het in 2 cM. dikke en 12—15 cM. lange pijpen gevormd, die men, in laurierbladen gewikkeld en in kisten verpakt, in den handel brengt. Het Calabreesche drop, van Napels uitgevoerd, gold lang als het beste; tegenwoordig levert ook Sicilië een groote hoeveelheid en van uitmuntende kwaliteit, van Palermo uit. Veel Siciliaansch drop wordt naar Calabrië gevoerd en wordt als Calabreesch behandeld.
De namen worden door de fabrieken gegeven, die den naam der firma op het drop stempelen. Voorts onderscheidt men nog dunne en dikke pijpen, en allerlei andere vormen. Goed drop moet zuiver zwart van kleur, op de streek bruin, licht breekbaar, op de breuk glanzend, van een zuiveren niet aangebranden smaak zijn. Het moet in water volkomen oplossen.