Boterzure-amylester - C4H702C5H11, een vloeistof, veel gebruikt om kunstmatig bereiden vruchtensappen geur te geven; is kleurloos, waterhelder, gemakkelijk oplosbaar in alkohol, onoplosbaar in water, bezit in verdunden toestand een aangenamen ananasachtigen geur, heeft een spec. gewicht van 0.852 bij 15° C. en kookt bij 176° C.; men bereidt de b. door behandeling van een mengsel van zuiveren gistings-amyl-alkohol en boterzuur met geconcentreerd zwavelzuur, herhaald wasschen met water, onder toevoeging van soda of kalk, en overdestilleeren met waterdamp.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk