Ontwerpen van technische innovaties

I. Oskam & L. Hoiting & K. Cowan & P. Souren (2012)

249 Onderwerpen

443.290 Bezoekers

Ontwerpen van technische innovaties is geschreven door I. Oskam & L. Hoiting & K. Cowan & P. Souren (2012).

‘Ontwerpen van technische innovaties’ biedt studenten een praktische ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Het volledige ontwerpproces komt aan bod, vanaf de innovatievraag tot en met het ontwikkelen en testen van een effectieve oplossing. Per thema – samenwerken, onderzoeken, creatief denken, experimenteren en ondernemen – worden concrete tools aangereikt, gericht op technologische innovaties.

nge Oskam studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en volgde opleidingen op het vlak van R&D-management en organisatie- en veranderkunde. Daarna was zij acht jaar werkzaam bij TNO Industrie als projectmanager van multidisciplinaire innovatieprojecten en specialiseerde zij zich in methodeontwikkeling voor productinnovatie en strategische advisering van bedrijven. Vervolgens was ze tien jaar werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur en begeleidde ze industriële bedrijven bij strategieontwikkeling en innovatiemanagement met behulp van roadmapping.
Oskam is sinds 2007 verbonden aan de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam als lector Technisch Innoveren & Ondernemen en medeverantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma Urban Technology. Ze doet onderzoek naar het realiseren van technische oplossingen voor een circulaire stad en naar de business modellen en samenwerkingsverbanden die daarvoor nodig zijn.

Toon meer