Nieuwe Woorden Netwerk

Redactie Ensie (2020)

Gepubliceerd op 01-02-2021

Chocolade

betekenis & definitie

Chocolade is wereldwijd een zeer populair lekkernij gemaakt van cacao, suiker en cacaoboter. Chocolade wordt vaak gegeten om iets te vieren (bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas, Kerst en Pasen), als lekkernij bij gerechten en soms ook als iemand verdriet heeft.

Chocolade als geschenk
Chocolade wordt vaak cadeau gegeven, bijvoorbeeld als iemand jarig is, om iemand op een unieke manier te bedanken of om iemand een hart onder de riem te steken. Ook tijdens Sinterklaas, Kerst en bijvoorbeeld Pasen wordt chocolade volop genuttigd en ingezet als presentje.

Chocolade wordt geregeld ingezet als verantwoord zakelijk geschenk voor personeel en relaties. Duurzame en handgemaakte chocolade wordt voorzien van een bedrijfslogo, een gepersonaliseerde verpakking en/of persoonlijke boodschap namens de organisatie aan de ontvanger. Het chocolade geschenk wordt vervolgens persoonlijk overhandigd of bezorgd als verrassing in de brievenbus. Met gepersonaliseerde chocolade relatiegeschenken uiten organisaties hun blijk van waardering aan (potentiële) klanten en personeel op een unieke manier.

Eerlijke chocolade
Eerlijke chocolade wordt geproduceerd uit 100% duurzame cacao. Door te kiezen voor eerlijke chocolade kies je bewust voor eerlijkere handel en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun oogst.