Braken; plotseling ledigen van de maag via de mond.
Asperge (Asparagus officinalis).
De zaden, in poedervorm. 3% infuus, 15 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Linde (Tilia platyphylla): de grootbladige linde.
De bloesem. 4% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Munt (Mentha silvestris): de wilde munt.
De bladeren en de bloeiende toppen. 2% infuus, 10 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Varkenskervel (Peucedanum oreoselinum): de bergvarkenskervel.
De zaden en de halve wortel. 6% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Venkel (Foeniculum officinale): de wilde venkel.
De vruchtjes. 4% infuus, 25 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Viooltje (Viola odorata): het maarts viooltje; ook welriekend viooltje, nachtviooltje.
De bloemen. 5% infuus, 20 minuten laten trekken. Drie kopjes daags.
Viooltje (Viola tricolor): het driekleurig viooltje; ook veldviooltje.
De bloemen. 3% decoct, 5 minuten laten koken. Twee kopjes daags.