Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

Gepubliceerd op 24-02-2020

voedingswaarde

betekenis & definitie

('voedings) v. (-n) voedende waarde van spijs en drank.

Voedingswaarde kalorieën

1. Boter 761,1

Margarine 761,1

3. Chocolade 413,7
4. Rietsuiker 401,4
5. Ganzevlees 397,8
6. Leverworst 386,8
7. Rijst 342,2
8. Havervlokken 340,2
9. Kaas 288,2
10. Bruine-bonen 257,3
11. Gezouten haring 220,0

Varkensvlees 220,0

13. Roggebrood 216,6
14. Rundvlees 141,4
15. Kalfsvlees 140,5
16. Aardappelen 95,6
17. Schelvis 70,4
18. Volle melk 64,4
19. Appelen 56,3
20. Spinazie 24,9

.

< >