Joël Massop

Student Small Business en Retail Management

Gepubliceerd op 30-11-2016

2016-11-30

FIFA 17

betekenis & definitie

FIFA 17 is een voetbalsimulatiespel dat wordt ontwikkeld door Electronic Arts. Jaarlijks komt het spel uit bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. FIFA 17 is het 24e deel in de reeks. In Nederland kwam het spel uit op 29 september 2016.

FIFA 17 is uitgebracht voor pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One. Voor veel liefhebbers is de spelmodus FIFA Ultimate Team het hoogtepunt in het spel. In deze modus kan de speler met fictief geld spelers kopen en zo zijn eigen team bouwen. Dit fictieve geld, ook wel FIFA-coins genoemd, kunnen worden verdiend door het spelen van wedstrijden of het verhandelen van spelers op de transfermarkt.

Het meest vernieuwende onderdeel uit FIFA 17 is 'The Journey', een verhaalmodus. De speler kruipt hier in de huid van de talentvolle fictieve voetballer Alex Hunter. Hunter krijgt in het begin van het spel de keuze uit alle twintig Premier League clubs om naam te maken in de voetbalwereld. Tijdens het spel komt Hunter voor bepaalde keuzes te staan die het verhaal beïnvloeden. Het is voor het eerst dat er een verhaalmodus in een voetbalspel verwerkt is. In andere sportgames gebeurde dit al wel, het Amerikaanse 2K maakt al een aantal jaren een basketbalspel waarbij de verhaalmodus het best gespeelde onderdeel is.

Ondanks veel kritiek van FIFA-fans wordt ook in FIFA 17 het Nederlandse commentaar verzorgd door Youri Mulder en Evert ten Napel. Voor het eerst in de geschiedenis van de FIFA-reeks zijn er in FIFA 17 ook managers nagemaakt. Zo zal José Mourinho te zien bij een wedstrijd van Manchester United en bij wedstrijden van Everton zal Ronald Koeman in beeld komen. De grootste concurrent van FIFA is Pro Evolution Soccer, ontwikkeld door het Japanse Konami.