Joël Massop

Student Small Business en Retail Management

Gepubliceerd op 06-12-2016

2016-12-06

FIFA Ultimate Team

betekenis & definitie

FIFA Ultimate Team, oftewel FUT, is een spelmodus uit het populaire voetbalsimulatiespel FIFA dat jaarlijks wordt uitgebracht door EA Sports. In deze spelmodus kan de speler door middel van FIFA-munten een eigen team bouwen om hier vervolgens , online of offline, wedstrijden mee te spelen.

In FIFA Ultimate Team kan er zelf een team gebouwd worden door spelers te kopen op de transfermarkt, of tegen betaling pakketjes te openen waar spelers, club-, verbruiks- en stafitems inzitten. Naast het aantrekken van goede spelers is het ook van belang dat het team een hoge teamgeest heeft. Een hoge teamgeest zorgt ervoor dat het team beter gaat spelen. Om voor een goede teamgeest te zorgen moeten spelers die vlakbij elkaar in het veld staan uit dezelfde competitie, hetzelfde land of van dezelfde club komen.

Naast het kopen van spelers op de transfermarkt is het dus ook mogelijk om pakketjes te openen. In deze pakketjes zitten een aantal spelers die elk een andere transferwaarde hebben. Hoe beter de speler, hoe hoger de prijs komt te liggen. Met FIFA-munten kunnen er pakketjes gekocht worden, in de hoop dat hier een speler in zit die voor een hogere prijs verkocht kan worden dan de aanschafwaarde van het pakket was.

De spelmodus FUT heeft niet echt een einddoel, het kan bijvoorbeeld nooit uitgespeeld worden. Het doel van de meeste spelers is om een zo goed mogelijk team bij elkaar te krijgen en hier wedstrijden mee te spelen. Na het spelen van een wedstrijd ontvangt de speler altijd tussen de 200 en 600 munten die weer geïnvesteerd kunnen worden. Veel gespeelde spelopties binnen FUT 17 zijn onder andere FUT Draft, FUT Champions, en FUT online seizoenen. Ook testen veel gamers hun eigen FUT-team in vriendschappelijke online wedstrijden tegen vrienden.