Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen

Jolanda van der Meijden & Markus van Alphen (2017)

139 Onderwerpen

105.048 Bezoekers

Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen is geschreven door Jolanda van der Meijden & Markus van Alphen (2017).

Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen.

‘Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen’ bestaat uit vier delen, die steeds starten met de theorie en vervolgen met het toepassen van die theorie in de praktijk. Het boek gaat in op de anatomische en fysiologische kenmerken van beide seksen. Ook behandelt het de specifieke communicatieve vaardigheden en interventies die passen bij de verschillende seksualiteitsproblemen. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden krijgen studenten een beeld van hoe de theorie er in het werkveld uitziet.

Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Healthpraktijk. Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie aan een aantal opleidingsinstituten. Hij heeft meerdere werken op zijn naam staan.
Jolanda van der Meijden is docent, counselor en therapeut. Zij heeft een eigen psychologiepraktijk en werkt als freelance docent counseling en psychologie voor onder andere NTI Hogeschool Leiden en de Flow Academie.

Toon meer

Definities en betekenissen van Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen