Specerij noemt men eenige prikkelende zelfstandigheden, die tot toespijs gebezigd worden, inzonderheid kruiderijen of voortbrengselen van het plantenrijk. Deze worden vooral aangevoerd van de Molukken, die deswege ook wel den naam dragen van Specerij-eilanden. De voornaamste specerijen zijn: kaneel, muskaatnoot, foelie, kruidnagels, peper, Spaansche peper, Cayenne-peper, vanielje, cardamom, en soja, — voorts eenige Europesche gewassen, zooals: anijs, venkel, karwei en koriander. Omtrent nagenoeg al die specerijen zijn in de daarop betrekkelijke artikelen nadere bijzonderheden medegedeeld.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk