Payen (Anselme), een verdienstelijk scheikundige, geboren te Parijs den 17den Januarij 1795, studeerde aldaar, belastte zich in 1814 met het bestuur van eene beetwortelsuikerfabriek en werd in 1836 hoogleeraar in de industriële scheikunde aan het Conservatoire des arts et métiers te Parijs, alwaar hij den 13den Mei 1871 overleed. Van zijne werken vermelden wij: „Traité de la fabrication et du raffinage des sucres (1830)”, — „Précis de chimie industrielle (1849; 6de druk, 1877)”, — „Cours de chimie appliquée (1847)”, — „Les maladies des pommes de terre, des betteraves, des blés et des vignes (1853)”, — „Précis théorique et pratique des substances alimentaires (4de druk, 1865)”, — en „Traité complet de la destillation (2de druk, 1861)”.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk