Filet is een Fransch woord, dat net (vischnet) beteekent. Het is de naam van fijn knoopwerk, tot de dames-handwerken behoorende, — voorts in de boekdrukkunst die van dikke lijnen, welke op titels en tot afscheiding van hoofdstukken te pas komen, aan weêrskanten dun of puntig afloopen, meest op nompareillecorpus gegoten zijn en van 1½ tot 28 medianen opklimmen, — daarna bij de boekbinderij die van lijnvormige versieringen op den rug der banden, welke met filetstempels worden aangebragt, — en eindelijk in de Fransche kookkunst strooken pikant toebereid vleesch (filet de boeuf, filet de veau), welke in de gaarkeukens te Parijs niet te versmaden zijn.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk