bijgenaamd POLIDOR, gebooren in ’t Jaar 1646, te Utrecht, bij gelegenheid dat zijne ouders, van Amsteldam , door die stad naar Duitschland meenende te trekken, zijne moeder aldaar beviel. GLAUBER toonde, van zijne jeugd af aan , eene zeer sterke drift voor de Schilderkonst: zijn vader, als hebbende iets anders met hem op ’toog, tragtte dezelve te smooren.
Dit verhinderde hem niet, om van tijd tot tijd, zonder eenig onderwijs, zig dag en nacht in het schilderen en tekenen te oefenen. Dit duurde tot dat eenige bekwaame Meesters, zijne liefde voorde konst ziende, hem uit genegenheid onderwezen. In dien tijd was zeker G. UILENBERG, een der grootste Konsthandelaars in Italiaansche Schilderijen in Holland bekend; deeze hield verscheidene jonge Schilders aan ’t werk, om de stukken na te schilderen.
Bij dezen nam de jonge GLAUBER zijn intrek, en oefende zig onvermoeid, tot in het jaar 1671 , wanneer hij, met zijnen broeder, een Jongeling van 15 Jaaren, en nog twee anderen, een reize naar Italië ondernam. Te Parijs onthield hij zig een Jaar, en schilderde aldaar voor Mr. PICART, een Bloemschilder. Van daar begaf hij zig naar Lions, en vervolgens naar Rome Twee jaaren aldaar vertoeft hebbende, reisde hij, met anderen naar Padua , en verder naar Venetien, van waar hij naar Hamburg vertrok, daar hij bleef tot aan ’t Jaar 1684; tusschen beide had hij zig een half Jaar te Koppenhagen met schilderen bezig gehouden.
Na zijne wederkomst te Amsteldam, had bij een kamer in ’t huis van den vermaarden G. D. LARES, en gaf sedert veele uitmuntende blijken van ziin kunst, zo door het schilderen van Kabinetstukjes, als van groote werken, voor Zaalen geschikt; waardoor zijn naam vermaard is geworden.Op het Lusthuis te Soestdijk, heeft hij de Eetzaal van Koninginne MARIA met een geestig Landschap beschilderd ; als mede te Amsteldam, in het huis van den Heer JACOB DE FLINES. Naderhand trouwde hij met de zuster van den vermaarden Boummeester STEVEN VENNEKOOL, en woonde daar mede in het Proveniershuis te Schoonhoven.