grote, lichtgrauwe erwt.
grote, lichtgrauwe, uit Azië en het Midden-Oosten stammende erwt die de basis vormt voor falafel en humus en die geliefd is bij vegetariërs.
Voorbeelden:
Waren de Turk en de Chinees vroeger de enige culinaire gastarbeiders in een gemiddeld provincienest, dan kregen ze sinds de eeuwwende doorgaans al het gezelschap van Thai, Libanezen en Indiërs. En aldus werd het vegetarische aanbod van linzen en tofu aangevuld met kikkererwten en peulvruchten allerhande.
De Morgen, 2003
David's eerste kookboek over de mediterrane keuken verscheen in 1950 en was opzienbarend omdat ze ingrediënten noemde waar je toen stad en land voor moest afzoeken, áls ze al te vinden waren: aubergines, paprika's, vijgen, olijfolie, salami, kikkererwten en knoflook.
NRC, 1994
Zet de kikkererwten minstens 8 uur in water te weken. Kook de kikkererwten gaar in de bouillon.
NRC, 1994