suikerstroop met kandijsmaak.
donkerbruine, zoete suikerstroop die ontstaat bij de kristallisatie van kandijsuiker; kandijsiroop.
Voorbeelden:
Aangeduid mag uitsluitend en moet worden met de naam kandijstroop: de stroperige vloeistof, verkregen als naprodukt bij de bereiding van kandij, van welke vloeistof het extractgehalte ten minste 80%, het asgehalte ten hoogste 1,5% en de schijnbare zuiverheidsfactor ten minste 80% bedragen.
http://mijnwetten.nl/suiker--en-stroopbesluit-warenwet-1977, 1977
Na de kristallisatie van de kandijsuiker wordt de resterende stroop gescheiden en verwerkt tot de befaamde bijproducten kandijcassonade (ook kandijpoeder genoemd) en kandijstroop. Kandijcassonade en kandijstroop zijn dus rechtstreeks uit de kandijproductie afkomstig zodat ze dezelfde fijne smaak en aroma bezitten.
http://www.tiensesuiker.com/static/nl/products/scatter/candico.aspx
"Dit bruine bier met een rode gloed heeft een crèmekleurige schuimkraag. In de geur zijn toetsen van kandijstroop te herkennen. De lichte karamelzoete smaak bevat een hint van rozijnen. De nasmaak vloeit zacht gebrand-bitter terug."
http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/2009/BB%2082.pdf, 2009
Het Liers vlaaike is een klein kruidig gebakje, op basis van kandijstroop en vier kruiden, dat volgens een geheim recept gebakken wordt.
http://www.proefmei.nl/cultuur/cultuur_internationaal.html
Het product is een suiker, dat wordt verkregen door fijne suikerkristallen te vermengen met min of meer gekleurde invertsuiker houdende kandijstropen.
http://www.tiensesuiker.com/nl/industry/sweet-solutions/gamma-nl.aspx