Château Kirwan betekenis & definitie

Het naar een Ier genoemde 18e-eeuwse Château Kirwan ligt naast een spoorlijn en wordt omgeven door een fraai, bloemrijk park met oude bomen. Dit park werd in de 19e eeuw door de botanist Camille Godard aangelegd.

Sinds 1926 is de wijnhandelaarsfamilie Schyler eigenares van het fraaie domein, zij het dat in begin 1994 de verzekeringsgroep GAN op indirecte wijze medebezitter werd en al direct de wijnmaker van Château Clinet (Pomerol) inschakelde voor de selectie en opvoeding van de 1993. Dit werd een der beste Margaux van dat jaar - en met volgende oogsten werd de lijn voortgezet. Kenmerken zijn tegenwoordig een donkere kleur, een intens parfum (veel zwart fruit, romige vanille, toast, viooltjes) en een elegante, goed geconcentreerde, harmonische smaak met zijdeachtige tannines. Het aandeel nieuwe rijpingsvaten varieert van 25 tot 40%, en de lagering duurt gewoonlijk anderhalf jaar.

eig. Jean-Henri Schyler opp. 35 ha prod. 15.500 druiven B cs 40% MER 30% CF 20% pv 10% 2e wijn Les Charmes de Kirwan; Private Réserve overige wijn Domaine de Lassalle, Rosé Private (AC Bordeaux) ov. wijndomein(en) Château Fourcas-Hosten (Listrac-Médoc)

Gepubliceerd op 30-03-2017