Deze eetbare paddestoel werd na 1945 slechts op enkele plaatsen (Koewacht en Ritthem) in Zeeland gekweekt. Sedert 1963 is de teelt alleen nog maar geconcentreerd in Yerseke.
De catastrofe in de oesterteelt in de strenge winter van 1962/63 en de toen vaststaande beslissing de Oosterschelde af te dammen, deed een aantal oesterkwekers besluiten over te schakelen op champignoncultuur. Er zijn 22 bedrijven met samen73 kweekcellen, gemiddelds,3 perbedrijf(Ned. gern. 4,8). De totale kweekoppervlakte bedraagt vrijwel 13000 m2 met een productie van ± 1.000.000 kg champignons, dit is ± 77 kg per m2 perjaar of 19 kg per m2 per teelt, in 1976/77 gelijk aan het landelijk gemiddelde.Er is een afdeling van de Coöp. Nederlandse Champignonkwekersvereniging, waarvan Yerseke jaarlijks 5300 ton compost en 1876 ton dekaarde afneemt. Yerseke verbouwt een kleine 2% van het Nederlandse areaal.
Champignonteelt te Yerseke.