De Rye Whiskey (rogge) wordt voor het grootste deel gemaakt in Pennsylvania en Maryland, waar hij ook voor het merendeel wordt geconsumeerd. De produktie van Straight Rye bedraagt ongeveer 23 000 hl per jaar.
Veel mensen gingen tijdens en na de oorlog op iets anders over omdat verschillende bekende merken stopten met het maken van Straight Whiskey en overgingen op de produktie van Blends.De wet zegt dat de graanmassa waarvan Rye Whiskey wordt gemaakt op z’n minst 51% rogge moet bevatten. De distillatie mag niet boven de 80° uitkomen en de whiskey moet rijpen op nieuwe, van gekooid eikehout gemaakte vaten. De Straight Rye moet absoluut onversneden zijn en 2 jaar op fust hebben gerijpt. De Blended Straight Rye is, zoals zijn naam al aangeeft, een mengsel van 2 of meer Straight Rye Whiskey’s. De flessen die op hun etiket slechts de benaming Blended Rye dragen bevatten een mengsel van Rye Whiskey met een neutrale alcohol of soms met andere whiskey’s. Deze whiskey is lichter, heeft een minder uitgesproken smaak en is ook minder duur.
De Rye Whiskey’s zijn in het algemeen wat zwaarder en ook wat wranger dan de Bourbons. Ze vertonen bepaalde gelijkenissen met de Ierse whiskey’s, al worden ze, in tegenstelling tot de laatste die in de ketel worden gestookt, in apparaten voor continue distillatie gemaakt.