Gepubliceerd op 04-01-2019

Twitter

betekenis & definitie

Twitter is een gratis social media site die gebruikers door middel van microblogging (tweets), reposts (retweets) en reacties met elkaar laat communiceren.

Twitter werd in 2006 gelanceerd door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. Het hoofdkantoor staat in Californië, Amerika. Gebruikers kunnen berichten posten van maximaal 280 tekens (voorheen 140 tekens) naar hun volgers, die al deze berichten in een tijdlijn te zien krijgen. Twitter wordt onder andere gebruikt om aan andere gebruikers te laten weten wat gebruikers meemaken, om een personal brand op te zetten, voor nieuwsverspreiding en voor verspreiding van commerciële persberichten (in het geval van bedrijven). Ook voor hen zijn de tweets onderdeel van de branding.

In 2009 startte Twitter met het Verified Accounts program. Bekende mensen kunnen laten vaststellen dat het Twitter account daadwerkelijk in hun bezit is. In 2012 liet het bedrijf weten de 100 miljoen gebruikers gepasseerd te zijn. In juli 2018 waren dit er 335 miljoen. Sinds 2016 wordt Twitter in een toenemende mate gebruikt voor politieke doeleinden, met Donald Trump tijdens (en na) de presidentiële verkiezingen in Amerika als grootste voorbeeld.

< >