Media intelligence betekenis & definitie

Media intelligence is het verzamelen en analyseren van data, verkregen via verschillende media kanalen, om inzicht te krijgen in o.a. business performance, consumenten, concurrentie en verschillende marktsegmenten.

Media intelligence bedrijven halen deze data uit zowel geprinte en digitale media. Deze informatie wordt vervolgens gebundeld voor klanten, die het bijvoorbeeld kunnen gebruiken om het succes van een marketingstrategie te volgen, voor productverbetering en het managen van de publieke opinie ten opzichte van het bedrijf.

Media intelligence verschilt van business intelligence in dat ze data analyseert die van buiten het bedrijf komt. Bij sommige bedrijven wordt media intelligence ook ingezet om de concurrentie in de gaten te houden, dat wordt ook wel competitive intelligence genoemd.

Media intelligence wordt steeds beter en gaat ook steeds sneller door de ontwikkeling van technologie die de inhoud van een tekst kan indelen in bijvoorbeeld positief of negatief door middel van semantische tag woorden en Natural language processing