Clipit media monitoring

Media monitoring

Gepubliceerd op 04-10-2018

Google Data Studio

betekenis & definitie

Google Data Studio (in bèta) biedt alles wat nodig is om de analysegegevens van je organisatie om te zetten in informatieve, eenvoudig te begrijpen rapporten door middel van gegevensvisualisatie.

De rapporten zijn gemakkelijk te lezen, eenvoudig te delen en zelfs aan te passen. In Google Data Studio is het mogelijk om te selecteren hoe de gegevens gepresenteerd moeten worden, bijvoorbeeld door middel van staafdiagrammen, grafieken, lijngrafieken enzovoort. Het is ook mogelijk om lettertypen en kleuren te wijzigen en de rapporten met uw logo verfraaien.

Het interessante aan Data Studio is dat je meerdere gegevensbronnen in een rapport kunt combineren. Een gegevens bron kan bijv. een spreadsheet zijn, maar ook alle Google Analytics, Adwords of Youtube statistieken. Daarnaast kunnen 3rd parties m.b.v. een dataconnector plugin externe data koppelen aan Google Data Studio. Er zijn al meer dan 100 connectoren beschikbaar.

De rapporten zijn ook dynamisch, dus wanneer er een update is voor de gegevensbron, wordt de bijgewerkte / nieuwe informatie automatisch weergegeven in rapporten die naar de bron verwijzen. Bovendien kunnen de rapporten worden gedeeld, zodat u mensen toestemming kunt geven om de rapporten te bekijken en / of wijzigingen aan te brengen. Google Data Studio gebruikt dezelfde functies als Google Documenten en Google Spreadsheets.