zijstuk
Een kogelrond stuk vlees van het rund of kalf. Het zijstuk van het kalf, ook wel ‘noisette’ genoemd, is het bekendst en wordt gesneden van de ronde fricandeau en staat bekend als het fijnste stuk vlees van het kalf.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Een kogelrond stuk vlees van het rund of kalf. Het zijstuk van het kalf, ook wel ‘noisette’ genoemd, is het bekendst en wordt gesneden van de ronde fricandeau en staat bekend als het fijnste stuk vlees van het kalf.
Van Dale Uitgevers (1950)
(-ken), stuk dat de zijkant van iets vormt, ter zijde aangebracht gedeelte ; zij wang (houtdeel); deel van een stuk slachtvee ; deel van een schoen; deel van een pers: deel van een triptiek enz.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: