Wat is de betekenis van wentelteefje?

2025-07-14
Prisma Nederlands Fries

Unieboek | Het Spectrum (2025)

2025-07-14
Prisma Groot Woordenboek Nederlands

Unieboek | Het Spectrum (2025)

2025-07-14
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Wentelteefje

o. (-s), zeker licht gebak, een snede wittebrood of beschuit, in melk en eieren gedoopt, met kaneel en suiker bestrooid en dan even in de pan met boter gebakken.

2025-07-14
Woordenboek van Populair Taalgebruik

Marc De Coster (2020-2025)

wentelteefje

(1623) (< wentelen, omkeren + teef, vervormde naam van een gebaksoort) sneetje witbrood of beschuit, gedoopt in melk met eieren gewenteld en even in boter gebakken. Na het bakken bestrooid met suiker en kaneel en als ontbijt gegeten. Het verschil met eierbrood is dat een wentelteefje zoet is en eierbrood iets hartiger. Het laatste wordt ook vake...

2025-07-14
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

wentelteefje

wentelteefje - Zelfstandignaamwoord 1. boterham geweekt in melk en eieren en daarna gebakken die men meestal bij het ontbijt eet Een wentelteefje, een glas versgeperst sinaasappelsap en een zachtgekookt eitje is mijn lievelings ontbijt. 2. troetelnaampje voor vrouwen ...

2025-07-14
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

wentelteefje

Een gebakken nagerecht van sneetjes wit- of bruinbrood. Na het gebakken te zijn worden ze bestrooid met suiker en kaneel.

2025-07-14
Frysk Wurdboek (Friesch woordenboek)

Fa. A.J. Osinga (1952)

Wentelteefje

s.n., bret hâns-, hounsfotsje (it), gau-en-swiet (it).

2025-07-14
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

wentelteefje

o. wentelteefjes (sneetje wittebrood of beschuitbol in melk met eieren gewenteld en in boter gebakken of geroost; gewonnen [z. ald.] brood), ook, b o e r e n w a f e l.

Wil je toegang tot alle 12 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2025-07-14
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

wentelteefje

(’wentəl) o. (-s) [wentelteventjes] snede wittebrood of beschuit in melk met eieren gedoopt, even in de pan met boter gewenteld en met suiker bestrooid. Syn. boerenwafel.