Sluitkool
Hiertoe worden alle koolsoorten gerekend die de eigenschap bezitten om hun bladeren zo vast aaneen te sluiten, dat er een bol wordt gevormd (z. Kool).
Veerman (1954)
Hiertoe worden alle koolsoorten gerekend die de eigenschap bezitten om hun bladeren zo vast aaneen te sluiten, dat er een bol wordt gevormd (z. Kool).
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Sluitkool (Brassica oleracea capitata) is een groep van koolsoorten, waarvan de bladeren tot een vaste krop zijn samengevouwen. Hiertoe behooren: wittekool, roodekool en savoyekool, van welke laatste gele en groene variëteiten bestaan. Alle sluitkool leent zich goed voor het bewaren gedurende den geheelen winter en is tevens geschikt om ingema...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: