Wat is de betekenis van Rundvleesch?

2024-04-28
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Rundvleesch

Rundvleesch - Dit vleesch wordt in ons land het meest gebruikt. Bij jonge dieren is het vleesch lichtrood, fijn vezelig, elastisch en malsch, vooral in het najaar zijn vele runderen geschikt voor de slachtbank. Stierenvleesch is veel grover van vezel dan rundvleesch, het is van een meer donkere kleur en vaster van consistentie. Stierenvleesch kan g...

2024-04-28
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Rundvleesch

Rundvleesch is vleesch afkomstig van koe of stier. Samenstelling: eiwit 20%; vet 8%; water 71%; verbrandingswaarde 1600 calorieën per kg.

2024-04-28
Polulaire Geneeskundige Encyclopaedie

Dr. Ch. Bles (1929)

Rundvleesch

zie Vleesch.

Gerelateerde zoekopdrachten