Papaverkoek
m. (-en), veevoer in de vorm van een koek gemaakt uit het zaad van de slaapbol, nadat er de olie uit is geslagen.
Van Dale Uitgevers (1950)
m. (-en), veevoer in de vorm van een koek gemaakt uit het zaad van de slaapbol, nadat er de olie uit is geslagen.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Papaverkoek is een afvalproduct van de papaveroliebereiding uit het z.g. blauwmaanzaad. Doet als veevoeder dienst. In den handel vindt men meest koeken van Indisch wit maanzaad. Doordat er een niet denkbeeldig gevaar van opiumvergiftiging aan verbonden is, vinden ze weinig aftrek, al hebben ze een hoog eiwitgehalte. Samenstelling: eiwit 36%; koolhy...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Papaverkoek, - veevoeder, gemaakt uit het zaad van Papaver somniferum, bij ons verbouwd onder den naam maanzaad, nadat er de papaverolie uit is geslagen. Er is wit, zwart, grijs maanzaad; de koeken verschillen ook in kleur. Het meest komen in den handel de koeken van Indisch wit maanzaad. Deze koeken zijn goedkoop en rijk aan eiwit; men moet echter...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: