paneermeel
paneermeel - zelfstandig naamwoord uitspraak: pa-neer-meel 1. fijngestampte beschuit of gedroogd brood ♢ strooi paneermeel op de puree om een krokant laagje te krijgen Zelfstandig naamwoord: pa-neer-meel het paneerme...
Muiswerk Educatief (2017)
paneermeel - zelfstandig naamwoord uitspraak: pa-neer-meel 1. fijngestampte beschuit of gedroogd brood ♢ strooi paneermeel op de puree om een krokant laagje te krijgen Zelfstandig naamwoord: pa-neer-meel het paneerme...
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Tot poeder gestampt of gewreven oud en droog broodkruim of beschuit. Wordt gebruikt bij het bakken, frituren of gratineren om daarmee de bruine kleur en een krokante smaak te bevorderen.
dr. M. Wagenaar (1938)
Paneermeel - Onder paneermeel wordt in het Meelbesluit verstaan: De grofkorrelige waar, verkregen door vermalen van een product, bereid uit gebakken tarwebloem, al of niet vermengd met melkbestanddeelen, keukenzout, gist of een onschadelijk rijsmiddel. Paneermeel mag een onschadelijke kunstkiem bevatten. Verder wordt voorgeschreven dat het ruwzandg...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Korrelig product, verkregen door maling van biscuit, beschuit, gedroogd of geroosterd brood of een ander gebakken product uit een deeg van tarwebloem. Door het paneeren, d.i. het rollen van vleesch of visch door p., ontstaat bij het bakken een lekker smakend korstje. Dikwijls rolt men de betrokken eetwaren na het p. nog door geklopt eiwit.
Jozef Verschueren (1930)
('pane:r) o. meel van fijn gestampt geroosterd brood of beschuit om te paneren : voor kroketten.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: