Wat is de betekenis van paneermeel?

2024-04-29
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

paneermeel

paneermeel - zelfstandig naamwoord uitspraak: pa-neer-meel 1. fijngestampte beschuit of gedroogd brood ♢ strooi paneermeel op de puree om een krokant laagje te krijgen Zelfstandig naamwoord: pa-neer-meel het paneerme...

2024-04-29
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

paneermeel

Tot poeder gestampt of gewreven oud en droog broodkruim of beschuit. Wordt gebruikt bij het bakken, frituren of gratineren om daarmee de bruine kleur en een krokante smaak te bevorderen.

2024-04-29
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)

2024-04-29
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Paneermeel

o., fijngestampte beschuit of geroosterd brood om mee te paneren.

2024-04-29
Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Paneermeel

Paneermeel - Onder paneermeel wordt in het Meelbesluit verstaan: De grofkorrelige waar, verkregen door vermalen van een product, bereid uit gebakken tarwebloem, al of niet vermengd met melkbestanddeelen, keukenzout, gist of een onschadelijk rijsmiddel. Paneermeel mag een onschadelijke kunstkiem bevatten. Verder wordt voorgeschreven dat het ruwzandg...

2024-04-29
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Paneermeel

Paneermeel is gedroogd en daarna gemalen wittebrood.

2024-04-29
Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal

M. J. Koenen's (1937)

paneermeel

o. (tot poeder gestampt of gewreven droog broodkruim, beschuit enz.).

2024-04-29
Katholieke Encyclopaedie

Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)

Paneermeel

Korrelig product, verkregen door maling van biscuit, beschuit, gedroogd of geroosterd brood of een ander gebakken product uit een deeg van tarwebloem. Door het paneeren, d.i. het rollen van vleesch of visch door p., ontstaat bij het bakken een lekker smakend korstje. Dikwijls rolt men de betrokken eetwaren na het p. nog door geklopt eiwit.

Wil je toegang tot alle 14 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-29
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

paneermeel

('pane:r) o. meel van fijn gestampt geroosterd brood of beschuit om te paneren : voor kroketten.