kievitsei
Kleine, groene en met zwarte spikkels gekleurde eieren van de kievit en die als culinaire delicatesse gelden. In Nederland is het sinds 1984 verboden kievitseieren te rapen, te verhandelen en/of te verkopen.
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Kleine, groene en met zwarte spikkels gekleurde eieren van de kievit en die als culinaire delicatesse gelden. In Nederland is het sinds 1984 verboden kievitseieren te rapen, te verhandelen en/of te verkopen.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Kievitsei is het ei van den weidevogel Vanellus vanellus. Het zijn bruingroene eieren, die vrij puntig toeloopen, meestal van vele groote en kleinere donkere stippen voorzien. Overal in lage landen worden ze aangetroffen. Om den goeden smaak te krijgen mogen ze niet langer dan 5-6 minuten gekookt worden. Samenstelling: eiwit 10%; vet 10,5%; geen ko...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: