Wat is de betekenis van Human Resource Management?

2024-07-20
Op-en-top Nederlands

Frens Bakker, Els Ruijsendaal, Paul Uljé, Dick van Zijderveld (2022)

human resource management

(zelfstandig naamwoord) [alg.] personeelsbeleid - Het personeelsbeleid is erop gericht meer mannen in dienst te nemen. [alg.] afdeling personeelszaken, personeelszaken - U bent aangenomen. Loopt u even mee naar de afdeling personeelszaken. Die heeft nog wat gegevens van u nodig.

2024-07-20
De Communicatieprofessional

Piet Hein Coebergh (2015)

human resource management

Het aantrekken en ontwikkelen van menselijk talent.

2024-07-20
Wouter Ringlever

Junior Trainee at Shoeby

Human Resource Management

De belangrijkste bronnen binnen elke organisatie zijn haar medewerkers. Human Resource Management (HRM) is er op gericht om deze bronnen te beheren; van de in-, door-, tot uitstroom. Van kleine bedrijven tot grote multinationals, human resource management is een belangrijk proces binnen elke organisatie. De human resource manager is de link tussen...

2024-07-20
Organisatie en Management ABC

Jos Marcus & Nick van Dam (2007)

Human Resource management

Het geheel van normen en waarden met betrekking tot werkende mensen en een vertaling daarvan naar uitgangspunten, technieken en methoden die gericht zijn op de benutting van menselijke kwaliteiten in het kader van het realiseren van organisatiedoelen.

2024-07-20
Bedrijfseconomie voor het besturen van organisaties

André Heezen (2005)

Human resource management

Beleid dat zich richt op een verbetering van de kwaliteit van de medewerkers door onder andere opleiding en om- en bijscholing.