havermeel
havermeel - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) meel gemaakt van haver ♢ Het is lekker havermeel door het deeg te doen. Woordherkomst samenstelling van haver en meel
Wiktionary (2019)
havermeel - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) meel gemaakt van haver ♢ Het is lekker havermeel door het deeg te doen. Woordherkomst samenstelling van haver en meel
dr. M. Wagenaar (1938)
Havermeel - Haver wordt in ons land voor menschelijk voedsel meest in den vorm van mout of vlokken gebruikt (zie Havermout). Inderdaad bezit de haverkorrel een samenstelling, die eenigszins van de andere granen afwijkt. Tegenwoordig wordt ook haverhet ongepraepareerde meel gebruikt en niet te vergeten, havergort, dat is de gepelde haverkorrel, die...
M. J. Koenen's (1937)
o.; havermout, o. en v., mout van haver; inz. tegenwoordig: meel van in de oven gedroogde en daarna gepelde haver.
John Kooy (1933)
gemalen haver, wordt door veevoeder gemengd, in Scandinavië en Schotland ook gebruikt v/li bakken v. koeken en brood.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Havermeel - gemalen haverkorrels, wordt gebruikt om brood van te bakken. H. is een bekend voedingsmiddel voor kinderen, h.-soep. H. bevat b.v. 14,56 % eiwit, 9,13 % vet, 65,81% koolhydraten, 8,59% water, 1,91% asch.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: