Wat is de betekenis van Garde-manger?

2025-07-16
Klein hotelvademecum

Peter Joh .M. Zuidweg (2017)

Garde-manger

Keukenmedewerker, kok, belast met de werkzaamheden ten aanzien van alle koude gerechten. Tot zijn taak behoort ook het uitbenen, schoonmaken en portioneren van slachtvlees, wild en gevogelte. (Eerste restaurantkok.)

2025-07-16
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Garde-manger

kok voor koude schotels (in hotels)

2025-07-16
Frans woordenboek (FR-NL)

Dr. F.P.H. Prick van Wely (1952)

Garde-manger

provisiekast, -kamer, vliegenkast.

2025-07-16
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

garde-manger

[Fr.], m. (-s), kok voor koude schotels. ➝brigade, restaurantbedrijf.