Blanc-manger
[Fr., van OFr. blancmanger = wit voedsel, van manger = Lat. manducare = eten] (cul.) gladde witachtige gelatinepudding met room en andere ingrediënten.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr., van OFr. blancmanger = wit voedsel, van manger = Lat. manducare = eten] (cul.) gladde witachtige gelatinepudding met room en andere ingrediënten.
Van Dale Uitgevers (1950)
(Fr.), o., nagerecht bereid uit room, gelatine, suiker, vanille of citroen en bittere amandelen.
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
is een ouderwets gerecht, dat o.a. Hildebrand in de Camera Obscura vermeldt; een soort pudding, bereid uit gestampte amandelen, room en oranjebloesem.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
[Fr.], o., zoet nagerecht, een soort pudding. Blanc-manger wordt bereid uit gestampte amandelen of bitterkoekjes, een vanillestokje, suiker, eventueel oranjebloesem, gelatine, door een neteldoek gezeefd bij room gevoegd en in een puddingvorm tot stijfheid gekomen. In de middeleeuwen was blanc-manger (op vele wijzen geschreven b.v. als blancmengier)...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: