Consumptie-aardappel
Aardappel, bestemd voor menselijke consumptie (ook eet-aardappel). Gebruikt in tegenstelling met fabrieks-, voer- of pootaardappel.
Veerman (1954)
Aardappel, bestemd voor menselijke consumptie (ook eet-aardappel). Gebruikt in tegenstelling met fabrieks-, voer- of pootaardappel.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Consumptie-aardappel - (→ Aardappel.) Om voor menschelijke consumptie in aanmerking te komen moet een aardappel o.m. goed van smaak zijn, niet afkoken, weinig afval leveren bij schillen (goede knolvorm, glad van schil, niet diep liggende oogen), zich goed laten bewaren enz. Omtrent de al of niet kruimigheid op schotel, de vleeschkleur (geel, l...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: