Cacaodoppen
zijn de zaadhuiden van de zaden, welke in de cacaovrucht zijn opgesloten. Ze bevatten de giftstof theobromine en veel vitamine D. Aan het voederen van c. zijn veel nadelen verbonden, tenzij de theobromine is verwijderd.
Veerman (1954)
zijn de zaadhuiden van de zaden, welke in de cacaovrucht zijn opgesloten. Ze bevatten de giftstof theobromine en veel vitamine D. Aan het voederen van c. zijn veel nadelen verbonden, tenzij de theobromine is verwijderd.
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Cacaodoppen of cacaoschillen zijn afkomstig van de zaden van de cacaovrucht. De gemalen doppen worden wel verwerkt in mindere soorten chocolade; dit moet als vervalsching worden beschouwd. Vanwege het vrij hooge stikstofgehalte worden ze wel voor het vervalschen van veevoeder gebruikt. Hoewel ze nog wel eenige voedingswaarde hebben, mogen ze toch n...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: