Wat is de betekenis van bouillon?

2024-04-27
Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

bouillon

aftreksel van vlees, groenten of vis. aftreksel van vlees, vis, groenten of paddenstoelen dat bereid wordt door de ingrediënten met een groentenpakket en kruiden lange tijd te laten trekken in heet water net onder het kookpunt en dat gebruikt wordt als basis voor soepen of sauzen of als bevochtiger in andere bereidingen. Sterk ingeko...

2024-04-27
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

bouillon

bouillon - Zelfstandignaamwoord 1. (kookkunst) een aftreksel van magere vleesresten, beenderen of vis dat vaak de basis van een soep is Drink je je bouillon nog op?

2024-04-27
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

bouillon

bouillon - zelfstandig naamwoord uitspraak: boel-jon 1. aftreksel van vlees of groente ♢ de bouillon is de basis voor de soep Zelfstandig naamwoord: boel-jon de bouillon

2024-04-27
Culinair van a tot z

Peter Joh. M. Zuidweg (2016)

bouillon

Kruidig aftreksel van vis, vlees, gevogelte en/of groenten. Ook de beenderen van slachtvlees en grootwild, karkassen van gevogelte en graten van vis kunnen voor het vervaardigen van bouillon worden gebruikt.

2024-04-27
Vreemd Nederlands

Jan Meulendijks (1993)

Bouillon

vleesnat; aftreksel van vlees; gevlochten goud- of zilverdraad ter versiering

2024-04-27
Encyclopedie voor Zelfstudie

drs. L.A. Beeloo (1981)

Bouillon

[Fr. boeljon'], vleesnat, verkregen door vlees of gevogelte in water op een klein vuur te laten trekken.

2024-04-27
Biologische encyclopedie

G. Th. van Kempen (1974)

bouillon

afkooksel van mager vlees.

2024-04-27
De vreemde woorden

Fokko Bos, Dr. O. Noordenbos (1955)

Bouillon

krachtig vleesnat; samengerold goud- of zilverdraad

Wil je toegang tot alle 20 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-27
Eerste Medisch Systematische Ingerichte Encyclopedie

Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)

Bouillon

vleesnat, afkooksel of aftreksel van (mager) dierenvlees, zoals dat als licht verteerbaar voedsel (eiwit) gebruikt wordt, maar ook als voedingsbodem in de bacteriologie.