Wat is de betekenis van bleekselderij?

2024-04-29
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

bleekselderij

bleekselderij - Zelfstandignaamwoord 1. (voeding) (groente) Apium graveolens var. dulce Een groente met een pittige smaak. De ribbelige buitenste stengels van de bleekselderijstruik zijn vaak wat draderig. Deze draden zijn met een scherp mesje of dunschiller makkelijk te verwijderen. Bleekselderij is een ideaal ingrediënt voor de slan...

2024-04-29
Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief (2017)

bleekselderij

bleekselderij - zelfstandig naamwoord uitspraak: bleek-sel-de-rij 1. groente die bestaat uit bleekgroene stengels met groene uiteinden ♢ we eten bleekselderij met kaas Zelfstandig naamwoord: bleek-sel-de-rij de bleek...

2024-04-29
Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Bleekselderij

Apium graveolens L. var. dulce, wordt bijna uitsluitend op de open grond geteeld. In de streek van Mechelen en Leuven ook in warenhuizen. Tijdens de teelt worden de planten regelmatig aangeaard, waardoor de onderste bladstelen bleken, witachtig worden. Bij sommige rassen is de bladstand zodanig, dat men het aanaarden niet noodzakelijk acht. Zaaitij...

2024-04-29
Woordenboek Nederlands-Turks

Mehmet Kiriş (2024)

2024-04-29
Groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale Uitgevers (1950)

Bleekselderij

v., selderij met kunstmatig bleek gehouden stengel en bladscheden.

2024-04-29
Encyclopedie voor voeding

dr. ir. P. Schoorl (1938)

Bleekselderij

Bleekselderij is een soort selderij, welke als groente wordt gebruikt, evenals andijvie. Dit gerecht is speciaal in Engeland en Frankrijk zeer gewild. Zie verder onder selderij.

2024-04-29
Modern Woordenboek

Jozef Verschueren (1930)

bleekselderij

v. selderij, met aan de voet, een breed ontwikkelde stengel, en brede bladscheden, waar omheen aarde is opgehoopt om ze bleek te houden.

2024-04-29
Oosthoek encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Bleekselderij

Bleekselderij, een soort van selderij*, die niet als soepgroente, maar als gewone stoofgroente, op de wijze van andijvie, bereid wordt. Het vormt een zeer smakelijk gerecht, dat vooral in Frankrijk en Engeland bijzonder gewild is. Daar de opbrengst hoofdzakelijk door de bladstelen en hoofdnerven gevormd wordt, moeten de planten zich voor een behoor...

Wil je toegang tot alle 12 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-04-29
Oosthoek Encyclopedie

Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)

Bleekselderij

bleekselderij, m., selderij die kunstmatig bleek gehouden wordt om de smaak te verfijnen.