Appelpent
v., gesnipperde appelen, met suiker gekookt en in een vorm gedaan ; ook wel voor appelmoes gebruikt.
Van Dale Uitgevers (1950)
v., gesnipperde appelen, met suiker gekookt en in een vorm gedaan ; ook wel voor appelmoes gebruikt.
M. J. Koenen's (1937)
v. appelpenten (gerecht op verschillende wijzen toebereid o. a. gesnipperde appelen met suiker gekookt of gekonfijt; appelmoes; appelbol of appelbroodje).
Dr. C.H. PH. Meijer (1919)
ook appelprol, (zie op Prol.) benaming van een brij, uit appelen en brood bereid, uit appel en ’t fra. panade of spa. panada, (van ’t lat. panis brood), doch niet rechtstreeks uit het Fransch of Spaansch, maar naar het Engelsch panade, immers panade zou geen pent geven, wel de Eng. uitspraak van dat woord. Het Fransche woord werd wel ge...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: