Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

salade

betekenis & definitie

koud gerecht bereid uit groenten.

koud gerecht, bereid uit groenten, eieren, vlees, vis of schaaldieren e.d. en op smaak gebracht met azijn, olie of een saus.

Voorbeelden:
Als je er salade van maakt, is geblancheerde andijvie heerlijk met milde ingrediënten: gekookt ei, sinaasappel, rode paprika of lichtzoete chilisaus.
http://www.lifeandcooking.nl/season3/templates/iglo_article.jsp?aid=18

Flageolets. Lange, platte, lichtgroene boontjes met een verfijnde smaak. In Frankrijk worden ze traditioneel vaak bij geroosterd lamsvlees gegeten, maar ook in salades verwerkt.
http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

Fruit kan bij het ontbijt, als dessert, als tussendoortje of snack. Fruit kan bij elke maaltijd en ook als boterhambeleg. Voeg stukjes fruit toe aan salades, yoghurt, platte kaas.
http://www.kortenberg.be/gezin/, 2003