Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 29-10-2020

lamscarré

betekenis & definitie

stuk lamsvlees uit de rug.

stuk vlees uit de rug van een lam dat meerdere ribben omvat en dat bij verkoop en gewoonlijk ook bij de bereiding nog aan het bot vastzit; stuk lamsvlees uit de rug.
Het woord kan zowel een stuk aanduiden dat aan één zijde van de wervelkolom is uitgesneden als een stuk rug aan beide zijden van de wervelkolom.

Voorbeelden:
In het vleesvak ligt de gekruide lamscarré naast entrecôtes.
De Limburger, 2000

Lamscarré is een gedeelte van de lamsrug, maar dan zonder het haasje. Bak het vlees met de werveltjes en verwijder deze pas na bereiding. Vraag uw slager om de ribben schoon te krabben.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/archief/article/detail/1690436/2006/04/24/Lamscarre-met-basilicumsaus.dhtml

Maak zo nodig de uitstekende botjes van de lamscarrés schoon. Schraap het vlees eraf, zodat de carrés rechtop kunnen staan. Omwikkel het gedeelte met de botjes met aluminiumfolie, zodat ze in de oven niet verbranden.
http://www.sjeef.eu/Nederlands/Recepten/Recept/rec0585.html