zout voor keukengebruik.
zout dat dient voor de bereiding van voedsel; zout voor keukengebruik.
Voorbeelden:
Het oude bekende keukenzout is vrijwel altijd zout dat gewonnen is uit de steenlagen onder de grond. Het bestaat voor ruim 99% uit natriumchloride (NaCl). De rest is hoofdzakelijk water. Er mag aan keukenzout jodium toegevoegd worden. Tafelzout: Tafelzout is een verbeterde versie van keukenzout. Het is fijner van structuur en strooit gemakkelijker.
http://www.keukentheorie.net/Specerijen%202.html
Keukenzout is met jodium (Jozo) en zonder jodium (Nezo) te koop.
http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm
De deelnemers aan het onderzoek kregen 24 weken lang brood, kaas, soepen en vleeswaren - samen goed voor ruim 55% van de zoutconsumptie - verstrekt. De helft van hen kreeg de etenswaren bereid met gewoon keukenzout, de andere helft kreeg eten met het mineraalzout SagaSalt. SagaSalt is een mineraalzout [...] afkomstig uit warme IJslandse zoutwaterbronnen.
NRC, 1994
Ter vervanging van keukenzout kan het vlees op smaak worden gebracht met peper, paprikapoeder, kerrie en verse of gedroogde tuinkruiden.
http://www.scharrelslager.nl/