iemand die werkt in de IT.
iemand die voor zijn beroep werkzaam is in de informatietechnologie (IT); iemand die werkt in de IT.
Voorbeelden:
Als IT'er moet je goed kijken met welk bedrijf je in zee gaat.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
Bedrijven zien IT als ondersteunend voor nieuwe bedrijfsactiviteiten (bijvoorbeeld e-commerce). De IT'er krijgt de rol van bedrijfskundige, consultant, marktkenner en/of adviseur.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
IT'ers zijn niet aan te slepen. Hierdoor zijn de IT-kosten erg hoog; te hoog volgens velen.
http://www.anaxagoras.nl/publicaties.htm
Denk aan het online communiceren met een belastinginspecteur. Om dat technisch te verwezenlijken, heb je programmeurs nodig met kennis van webtechnologie, maar ook Cobol-programmeurs die de koppeling met het bestaande mainframesysteem kunnen maken. Die ene IT'er voor alle klussen bestaat niet meer.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
Het was tenslotte Apple die de gewone computergebruiker liet kennismaken met het beeld dat nu iedere IT'er aangrijnst.
de Volkskrant, 2001
IT'ers zijn gewend digitaal te denken. Al na vijf minuten een oplossing aandragen, is handig als het netwerk een storing heeft, maar niet als je met een klant in gesprek bent.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
Haar vriend Frank, ook IT-er, loopt bij een fysiotherapeut vanwege pijn in zijn nek: het komt door stress, dat weet hij zelf heel goed, maar daar verdwijnt de pijn niet mee.
Intermediair, 2002
We weten nog niet wat e-commerce gaat brengen, maar als dat losbarst ontstaat er een enorme behoefte aan deskundigen die commerciële behoeftes kunnen vertalen naar technologie. Dat vereist een zekere lenigheid van de IT'er. De grootste bedreiging voor IT'ers vormt niet de voortschrijdende technologie, maar de gewoonte om zich alleen daar op te richten.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
De een is Tweede-Kamerlid geworden, een ander is inmiddels psychiater, de derde geeft als manager leiding aan twintig mensen in een farmaceutisch bedrijf, en - het allerergste - de vierde is hoogleraar. En nog zou het niet zo erg zijn, wanneer je maar enig vooruitzicht had door te kunnen gaan op die nu eenmaal ingeslagen weg. Maar wanneer komt het moment dat je de knoop moet doorhakken en kun je dan nog IT-er worden? En tegen welke prijs?
http://www.postdocplatform.nl/, 1999
Hoe langer bedrijven wachten, hoe schaarser en duurder de IT'ers worden.
de Volkskrant, 2001
Eén van de frequent voorkomende problemen bij het ontwerpen van informatiesystemen is de vraag hoe generiek het systeem moet worden ontworpen. Hiervan kan elke IT'er talloze voorbeelden geven.
http://www.computable.nl/artikels/archief3/d12rr3az.htm, 2003
Dan is er nog de IT-er die per se iets voor een ander wil doen, zonder dat daar iets tegenover staat, en wat te denken van de stewardess die haar blauwe mantelpak uittrekt om in een SOS-kinderdorp te gaan werken?
http://www.uitgeverijwvdoever.nl/Tweedefase/tdg52.html, 2000
Volgens het Amerikaanse detacheringsadviesbureau Drake Beam Morin is slechts zes procent van alle managers erin geslaagd om een nieuwe baan te vinden via het World Wide Web. De meeste kans maken de IT'ers via het zogeheten 'networking', werkgerelateerde contacten.
ANP, 2002
Een IT'er moet leren samenwerken met andere disciplines.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999
En de "work-life-balance" – waarmee meer vrije tijd wordt bedoeld – komt volgens haar ook steeds hoger op het verlanglijstje van de IT'er te staan.
NRC, 2001
Ieder Lagerhuislid dat denkt dat er een e-mail weg is, kan even bellen en een systeembeheerder vragen het bericht te deblokkeren. Dat is natuurlijk tamelijk clueless gedacht van de IT'ers. E-mail is persoonlijk en hoort niet op inhoud te worden bekeken. Bovendien weet je meestal niet of er e-mail ontbreekt.
NRC, 2003
Ontwikkelingen in de Informatietechnologie (IT) volgen elkaar snel op, maar niet iedere IT'er ervaart deze 'dynamiek' even positief.
http://www.computable.nl/artikels/archief9/d10on9ha.htm, 1999